Budapesti futball stadion

A projekt összefoglalása
Application Garázsok és földalatti parkolók , Műszaki helyiségek, Csarnokok és színházak
Location

Budapest , Magyarország

A felhasznált termék (ek) Heraklith C 25 mm 120mm-es kőzetgyapottal kombinálva
Épület FTC Football Stadium
Ügyfél Ferencváros Football Club (FTC)
Építész S. A. M. O.
Vezető tervező Streit Ágnes
Fővállalkozó Market Építö Zrt.

Olyan anyagot kerestünk, amely jó hangelnyelést biztosít, tartós és esztétikus. A korábbi jó tapasztalataink miatt a Heraklithra esett a válsztás.

FTC-Burics Oktávian S.A.M.O designer

Kihívás

A kihívás az volt, hogy olyan tartós megoldást találjunk, amely jó hangelnyelést biztosított, és esztétikailag kellemes volt a konferenciatermek, a technikai helyiségek, a szabadidős területek és a garázsok számára. A garázs szigeteléséhez kiváló tűzvédelemre is szükség volt, hangszigeteléssel kombinálva, hogy megszüntesse a be- és kilépő autók zaját.

Megoldás

A megoldás az volt, hogy a Heraklith fagyapot szigetelés lett kombinálva Knauf Insulation ásványgyapottal, mely egyben tartós és esztétikailag kellemes megjelenést biztosít.

A fagyapot szigetelése anyagából fakadóan tartós, és az épület élettartamáig is kitarthat. A Heraklith lapok könnyen beilleszhetőek szűk helyekre, és a fagyapot felületének optimális védelmet nyújt a fizikai sérülések ellen. A garázs esetében fontos volt az A1 / A2 (nem éghető) hőszigetelő anyagok használata.

Tűz esetén a prioritás a szabad menekülési útvonal biztosítása és az idő nyerése. A Heraklith-lapok nem olvadnak meg és nem keletkeznek égető, leeső darabok.

Jó hangszigetelés is fontos, mivel a folyamatos be- és kijárás jelentős zajártalmat okozhat.