A Heraklith® a környezeti felelősség élvonalában

A Heraklith® fagyapot szigetelőtáblái az élvonalban állnak a termelésben és az építőiparban jelen lévő környezetvédelmi felelősség tekintetében. Az FSC (Forest Stewardship Council − Felelős Erdőgazdálkodási Tanács) által tanúsított fát használunk.

A Heraklith® a tanúsítvánnyal ellátott fa felhasználásával, a nagyfokú környezetvédelmi hitelesség elnyerésével, valamint a termelési folyamat optimalizálásával természetes és fenntartható fagyapot termékeket biztosít. A Heraklith® termékek környezetvédelmi megbízhatóságát a Blue Angel tanúsítás igazolja, amely a világ legrégebbi, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó ökocímkéje.

Ügyfeleink rendelkezésére tudjuk bocsátani termékeink Környezetvédelmi terméknyilatkozatait (angol rövidítéssel: EPD) a különböző alkalmazásokra vonatkozólag, amelyek mindegyike teljes körű életciklus-értékeléseken (angol rövidítéssel: LCA) alapul. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy számszerűsítsük a faanyag nyersanyagként és kötőanyaggal való használatának előnyeit, és ezáltal pontosan fel tudjuk mérni egy termék környezetre gyakorolt hatását.

Életciklus-elemzés (LCA)

Minden termék életciklus-elemzése (röviden: LCA) az adott termék környezetre - mind a termelési környezeten belüli, mind az azon kívülre - gyakorolt hatásán alapszik. Az értékelés a „bölcsőtől a sírig” tart. Fagyapot szigetelőlapjaink esetében az LCA magában foglalja a nyersanyag-kitermelés hatásait a szigetelőtáblák előállítására (az előfeldolgozási folyamatokat, a segédfolyamatokat, a szállítást és az energiafelhasználást is beleértve), a gyártásra, az építési helyszínre történő szállításra és az élettartam végén való forgatókönyvekre.

Az LCA minden eredményét egy Környezetvédelmi terméknyilatkozat (röviden: EPD) tartalmazza. A Heraklith® fagyapot szigetelésére vonatkozó életciklus-elemzéseket tartalmazó Környezetvédelmi terméknyilatkozataiban szereplő eredmények vonatkoznak az összes termelési helyszínre, és a fagyapot táblák olyan alkalmazásokban történő használatán alapulnak, mint pl. mélygarázsok, alagsori mennyezetek és magastetők.

Azon túl, hogy a biztosítjuk a termékeinkre vonatkozó környezeti információkat, a Heraklith® elkötelezett a hosszú távú fenntarthatóság mellett is.

Life Cycle Assessment